Svijet

Rama opet kritikovao EU zbog vakcina

Rama opet kritikovao EU zbog vakcina
Foto: Tanjug/AP | Rama opet kritikovao EU zbog vakcina

BRISEL - Albanski premijer Edi Rama kritikovao je danas EU zbog distribucije vakcina, rekavši da su Albanije i zemlje u regionu prepuštene same sebi kada se radi o nabavci vakcina protiv virusa korona.

Rama je na konferenciji za novinare u Briselu, poslije sastanka sa visokim komesarom za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepom Boreljom i komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem, rekao da je to bio šok za građane, budući da ne žive na granici već unutar EU, prenosi ABC Albanija.

"Cijenimo napore Komesara koji želi da bude na našoj strani u ovom delikatnom momentu, kada smo mi u Albaniji i drugim zemljama u regionu ostavljeni po strani pri distribuciji vakcina. Mi ne živimo na granici već unutar EU, okruženi smo u regionu granicama EU", rekao je Rama.

Komesar za proširenje reagovao je na Raminu izjavu rekavši da EU nije zaboravila građane Balkana.

"Radimo naporno, radimo sa Kovaksom i drugim inicijativama. Biće distribucija vakcina preko Kovaksa u ovom mjesecu. Razgovarali smo o implementaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju", rekao je Varhelji.

On je kazao da će Albanija uskoro imati izbore i da EU očekuje da će oni biti slobodni i da će biti prvi ispit funkcionisanja demokratije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije