Svijet

Ruska doktorica: Ne plašite se, svaka vakcina dovodi do reakcije

Ruska doktorica: Ne plašite se, svaka vakcina dovodi do reakcije
Foto: Tanjug/AP | Ruska doktorica: Ne plašite se, svaka vakcina dovodi do reakcije

MOSKVA - Malaksalost, zamor i temperatura oko 37 stepeni su normalni simptomi nakon vakcinacije od virusa korona, izjavila je glavna doktorica ruske Druge poliklinike Natalija Šindrjajeva.

Kako je rekla, svaka vakcina dovodi do određene reakcije organizma, samim tim je to slučaj i kod vakcine protiv virusa korona.

"Neophodno je pratiti sopstveno stanje nakon vakcinacije. Radi se o vakcini protiv virusa korona. Kao i posle drugih vakcinacija, postoji kratak period kada možete da osjetite određenu malaksalost, spavaće vam se, imaćete malu temperaturu od 37 stepeni. Ne plašite se, to je samo prva reakcija organizma nakon primanja vakcine", navela je ona.

Šindrjajeva je rekla, prenosi Sputnjik, i da svako ko prođe vakcinaciju dobije papir sa instrukcijama u kojima se navode svi mogući neželjeni efekti, ali i uputstvo šta činiti u slučaju da se oni pojave.

"Kako obično govore naši farmaceuti - ako ne postoji reakcija na određeni lijek, pitanje je da li je uopšte i lijek. Budući da se ovde radi o preparatu koji stvara imunitet, ovi simptomi su normalna reakcija koja nestaje u toku jednog dana", navela je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije