Svijet

SAD: Bez maske nema ulaska u avion

SAD: Bez maske nema ulaska u avion
Foto: Pexels.com | SAD: Bez maske nema ulaska u avion

Putnici američkih vazduhoplovnih kompanija koji odbiju da nose zaštintne maske mogli bi da budu spriječeni da se ukrcaju u avion, saopštila je grupacija Airlines for America.

Međutim, i nakon što se ukrcaju, stjuardese i stjuardi imaju ovlaštenje da opominju putnike da vrate maske, ako ih tokom leta skinu.

Među prevoznicima koji sprovode ovu novu politiku, zbog pandemije virusa korona, su i Alaska Airlines, American Airlines, Delta Air Lines, Hawaiian Airlines, JetBlue Airways, Southwest Airlines i United Airlines, navodi se u saopštenju Airlines for America.

Avio kompanije će jasno informisati putnike o njihovim pojedinačnim pravilima, a svaki će prevoznik odrediti odgovarajuće posledice za putnike koji se ne pridržavaju pravila, sve do stavljanja na crnu listu.

Nova rigorozna pravila o nošenju zaštitnih maski obavezujuća su i za putnike i za kabinsko osoblje, piše u saopštenju.

"Nošenje maske je jedna od preventivnih mjera koje preporučuje Centar za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti kao važnu meru za odbranu putnika i zaposlenih", naglašava grupacija.

Neke avio kompanije dozvoliće i izuzetke, tako maske neće morati da nose mala djeca ili osobe s invaliditetom, kao i onda kada putnici jedu ili piju tokom leta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije