Svijet

Pratite nas na Google news

SZO: 100.000 novih slučajeva svaki dan posljednje dvije nedjelje

SZO: 100.000 novih slučajeva svaki dan posljednje dvije nedjelje
Foto: Pixabay | SZO: 100.000 novih slučajeva svaki dan posljednje dvije nedjelje
Tanjug

ŽENEVA - Direktor Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adanom Gebrejesus rekao je danas da se u posljednje dvije nedjelje svakoga dana bilježi više od 100.000 potvrđenih slučajeva virusa korona širom svijeta, uglavnom u Americi i Južnoj Aziji.

On je poručio zemljama koje su obuzdale prenošenje virusa da moraju biti u pripravnosti zbog mogućnosti ponovnog porasta broja slučajeva.

Tedros je ukazao i novi niz slučajeva u Pekingu, koji je povezao više od 50 dana bez novih slučajeva COVID-19, i rekao da se porijeklo nove serije slučajeva istražuje, prenosi AP.

Majkl Rajan, šef SZO za vanredne situacije, rekao je da je zdravstvena agencija UN ponudila dodatnu pomoć kineskim vlastima i da bi SZO mogao da pojača svoj tim u Kini narednih dana dok istraga napreduje.

Tedros je primijetio da su bila potrebna dva mjeseca da se dostigne prvih 100.000 prijavljenih slučajeva, a sada to je dnevna norma. Skoro tri četvrtine novih slučajeva svakog dana dolazi iz 10 zemalja, uglavnom iz južne Azije i Amerike, rekao je on.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije