Svijet

Sančez predstavio put ka "novom normalnom stanju"

Sančez predstavio put ka "novom normalnom stanju"
Foto: Tanjug/AP | Sančez predstavio put ka "novom normalnom stanju"

MADRID - Španski premijer Pedro Sančez kazao je kako se nada da bi njegova zemlja mogla da ukine ograničenja kretanja zbog pandemije virusa korona do kraja juna, a tome će prethoditi osmosedmično postupno ublažavanje restriktivnih mjera.

Međutim, Sančez je naglasio da bi put trebao dovesti do potpunog popuštanja mjera i "novog normalnog stanja", u kojem će važiti zaštitne mjere, poput nošenja maski i strogih higijenskih pravila. Pojasnio je da će mjere ostati na snazi dok ne bude pronađena vakcina.

U obraćanju naciji, Sančez je predstavio nacrt plana ublažavanja mjera koji će se provoditi u četiri faze. Proces će početi 4. maja, a između svake faze biće najmanje dvije sedmice, kako bi stručnjaci mogli procijeniti posljedice.

"Izuzetno je preporučljivo da do daljnjeg ljudi nose maske za lice", naglasio je SanČez.

U Španiji je do sada potvrđeno više od 232.000 slučajeva zaraze virusom korona, dok je od posljedica preminulo 23.822 ljudi.

Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 213.800 ljudi, a potvrđeno je preko 3.080.000 slučajeva zaraze virusom u više od 185 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta "Johns Hopkins". Do sada se oporavilo više od 910.000 ljudi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije