Svijet

Sardinija postaje "bijela zona"

Sardinija postaje "bijela zona"
Foto: Image by 2427999 from Pixabay | Sardinija postaje "bijela zona"

RIM - Dok se broj novih slučajeva kovida19 povećava na sjeveru Italije, ostrvo Sardinija steklo je priželjkivani status "bijele zone", što znači da će ponovo biti dozvoljeno da se u toku večernjih časova sjedi u restoranima i kafićima, kao i ponovno otvaranje teretana, bioskopa i pozorišta.

Ranije ove godine, italijanska vlada dodala je status "bijele zone" svom sistemu ograničenja po bojama za preduzeća i škole, a oznaka "crvena zona" podrazumijevala je najstrože mjere, navodi AP.

Počevši od sutra, region Sardinije, sa incidencijom manje od 50 slučajeva na 100.000 stanovnika, moći će da dozvoli najviše slobode otkako je drugi talas infekcija virusom korona prošle jeseni podstakao vladu da pooštri ograničenja širom zemlje nakon njihovog ublažavanja tokom ljeta.

Izvještaj Ministarstva zdravlja koji pokriva treću nedjelju februara pokazuje da je incidencija u cijeloj zemlji bila 145 slučajeva na 100.000 stanovnika, a u nekoliko regiona situacija je mnogo gora.

Mediteransko ostrvo Sardinija je popularno odredište za odmor.

Prošlog ljeta su se gužve u diskotekama i klubovima navodile kao glavni razlog eksplozije slučajeva u Italiji u posljednjim mjesecima 2020. godine, piše AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije