Svijet

Šef kabineta Merkelove skeptičan po pitanju putovanja za Uskrs

Šef kabineta Merkelove skeptičan po pitanju putovanja za Uskrs
Foto: Tanjug/AP | Šef kabineta Merkelove skeptičan po pitanju putovanja za Uskrs

BERLIN - Šef osoblja njemačke kancelarke Angele Merkel, Helge Braun, "veoma je skeptičan" po pitanju putovanja građana širom zemlje za vrijeme katoličkog Uskrsa početkom aprila, ali očekuje da će se situacija promijeniti krajem maja.

Merkel i premijeri njemačkih pokrajina su se dogovorili da produže mjere do 28. marta, dok pripremaju ublažavanje mjera u pojedinim oblastima u kojima je niži broj inficiranih, međutim, još mnoga pitanja moraju da se riješe, ocjenjuje AP.

Braun je rekao novinskoj grupi Funke da je "vrlo skeptičan po pitanju putovanja građana za vrijeme (katoličkog) Uskrsa", koji je prvog vikenda u aprilu.

On je dodao da očekuje da će se "u znatno smirenijem tonu govoriti o putovanjima i opuštanju pred kraj maja", ocijenivši da bi Njemačka mogla da se potpuno vrati normali na ljeto, ukoliko proizvođači vakcina održe riječ o isporuci doza i ukoliko ne dođe do neke mutacije.

Njemačka je dosad vakcinisala više oko šest odsto stanovništva prvom dozom vakcine, i 2,8 odsto drugom dozom, ali je došlo do zaustavljanja pada u broju oboljelih, jer se velikom brzinom širi britanski soj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije