Svijet

Sindikat prijeti štrajkom zbog gužvi u javnom prevozu u Engleskoj

Sindikat prijeti štrajkom zbog gužvi u javnom prevozu u Engleskoj
Foto: Tanjug/AP | Sindikat preti štrajkom zbog gužvi u javnom prevozu u Velikoj Britaniji

LONDON - Četiri dana pošto je britanski premijer Boris Džonson pozvao stanovnike Engleske koji tokom pandemije virusa korona ne mogu da rade od kuće da se od danas vrate na radna mesta, jedan sindikat u sektoru saobraćaja zaprijetio je mogućom obustavom usluga željezničkog javnog prevoza zbog gužvi koje nakon što je počelo ublažavanje restriktivnih mjera nastale u vozovima.

Radnicima u građevinarstvu i proizvodnji Džonson je preporučio da izbjegavaju korišćenje javnog prevoza ali, budući da mnogi nisu imali drugu opciju, održavanje bezbjedne distance od dva metra predstavljalo je problem zbog velikog broja putnika na nekim autobuskim i željezničkim linijama.

Jedan predstavnik sindikata izjavio je za Sky news da su radnici službi javnog prevoza zabrinuti zbog gužvi u vozilima i da će možda biti neophodno obustavljanje vršenja usluga da bi se od zaraze zaštitili i zaposleni i putnici.

U tu svrhu, možda će biti neophodno i stupanje u štrajk, rekao je ovaj sindikalac.

"Ako je to ono što je potrebno za bezbjednost ljudi, zaustavićemo vozove", rekao je on.

Sky news prenosi i reči jednog mašinovođe londonskog metroa, koji je rekao da je zabrinut zbog toga što, suprotno preporukama nadležnih, gotovo niko od putnika ne nosi masku, niti lice prekriva na neki drugi način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije