Svijet

"Smjesta ukinuti sankcije Rusiji, Iranu i drugima"

"Smjesta ukinuti sankcije Rusiji, Iranu i drugima"
Foto: Tanjug/AP | "Smjesta ukinuti sankcije Rusiji, Iranu i drugima"

PARIZ - Ekonomske sankcije uvedene Rusiji, Iranu i drugim zemljama moraju što prije biti ukinute zbog pandemije virusa korona, izjavio je član Narodne skupštine Francuske Žoze Evrar.

On je rekao da je takva odluka neophodna, s obzirom na to da bilo kakva prepreka snabdijevanja medicinskim proizvodima može da ugrozi globalnu borbu protiv širenja virusa.

"Prepreke medicinskom djelovanju moraju biti eliminisane, kako bi se što prije zaustavila ova pandemija. Da bi se to učinilo, smjesta moraju biti ukinute ekonomske sankcije Rusiji, Iranu i drugim zemljama", naglasio je Evrar.

Prema riječima francuskog poslanika, insistiranje na zadržavanju sankcija, kao što to čine SAD, jedna koje odbijanju pružanja pomoći narodu u opasnosti.

Evrar smatra da UN ne bi trebalo da nailaze na bilo kakve prepreke u osiguravanju poštovanja međunarodnog zakona, posebno kada se radi o pravu na život, javio je Sputnjik.

Član Narodne skupštine pohvalio je Rusiju zbog toga što narod smatra najvrednijim resursom usljed smrtne opasnosti.

On kaže da je Rusija već pokazala spremnost da pruži globalnu pomoć time što je pomogla Italiji, i to ne riječima, već ljudskim djelima koja su Italijani prihvatili s velikom zahvalnošću.

"Što se tiče EU, nije Unija ta koja će zaštititi narod. Način na koji blok upravlja ovom zdravstvenom katastrofom je užasan. To se posebno odnosi na Francusku, koja nema samostalnost u donošenju odluka od svog mentora SAD", kaže Evrar.

Evrar je napomenuo da manevri NATO-a i razmještanje oružanih snaga SAD nemaju svrhu tokom krize, ali da podređeni položaj EU obavezuje blok da poštuje takve postupke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije