Svijet

Špan poziva, Zehofer odbija: Neću da se vakcinišem AstraZenecom

Špan poziva, Zehofer odbija: Neću da se vakcinišem AstraZenecom
Foto: Tanjug/AP/Hannibal Hanschke | Špan poziva, Zehofer odbija: Neću da se vakcinišem AstraZenecom

BERLIN - Ministar unutrašnjih poslova Njemačke Horst Zehofer ne želi da posluša poziv ministra zdravlja Jensa Špana da se vakciniše vakcinom AstraZeneca.

"Moj odgovor na poziv Špana je 'ne'. Ne dozvoljavam da mi neko nameće svoje mišljenje", rekao je Zehofer za "Bild", navodeći pritom da ne želi da ocjenjuje tu vakcinu.

Ministar Špan je, na prošloj sjednici Vlade, pozvao sve svoje kolege starije od 60 godina da se vakcinišu cjepivom AstraZeneca, kako bi se povećalo povjerenje u tu vakcinu.

Od ministara koji su "pogođeni" ovim pozivom su, pored Zehofera, kancelarka Angela Merkel, vicekancelar i ministar finansija Olaf Šolc, ministar privrede Peter Altmajer, ministar razvoja Gerd Miler.

Špan je pozvao i pokrajinske premijere da se vakcinišu AstraZenecom s ciljem povećanja poljuljanog povjerenja građana u to cjepivo.

U Njemačkoj je, zbog slučaja koji se dovode u vezu s mogućim nuspojavama vakcine, odlučeno da se AstraZeneca daje samo osobama starijim od 60 godina, dok mlađi mogu primiti vakcinu samo na sopstveni rizik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije