Svijet

Pratite nas na Google news

Stručnjak: Ne smijemo pristati na manje kvalitetne vakcine

Stručnjak: Ne smijemo pristati na manje kvalitetne vakcine
Foto: Tanjug/AP | Stručnjak: Ne smijemo pristati na manje kvalitetne vakcine
Tanjug

VAŠINGTON - Direktor Centra za edukaciju o vakcinama Dječije bolnice u Filadelfiji dr Pol Ofit ocijenio je da vakcina za virus korona ne može da bude razvijena u Sjedinjenim Američkim Državama do kraja godine.

"Trenutno imamo tek preliminarne podatke i sada je na redu veliko testiranje nakon kojeg će stvari biti jasnije. Pravu vakcinu dobiće 20.000 ljudi, a njih 10.000 će dobiti placebo i tek tada će se znati da li je vakcina bezbjedna i efikasna. Bilo bi iznenađujuće da se to dogodi do kraja godine", rekao je Ofit za CNN.

Istakao je da se kod vakcine na smije pristajati na nešto manje kvalitetno. "Moramo da sprovedemo ispitivanja koja nam dokazuju da je vakcina efikasna i bezbjedna. Vakcina nam je prijeko potrebna jer smo paralizovani virusom, ali ne smijemo pristajati na manje", dodao je on.

Rekao je da mnogi buduću vakcinu shvataju kao savršen lijek, ali je objasnio da to nije tako.

"Vakcina pomaže, ali nije stopostotni lijek. Štitila bi od zaraze COVID-19 s umjerenim i teškim simptomima, ali ne i od zaraze sa blagim simptomima", zaključio je dr Ofit.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije