Svijet

Pratite nas na Google news

Tramp: Postignut tužan rekord od 100.000 umrlih

Tramp: Postignut tužan rekord od 100.000 umrlih
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Tramp: Postignut tužan rekord od 100.000 umrlih
Srna

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp je u poruci objavljenoj na društvenoj mreži Twitter objavio da je u SAD od virusa korona umrlo 100.000 ljudi.

"Dostigli smo veoma tužan rekord jer je od virusa korona preminulo 100.000 ljudi. Svim porodicama i prijateljima preminulih, upućujem saučešće. Bog neka je uz vas", napisao je Tramp.

Izraz saučešća objavljen je nakon što je Tramp naišao na kritike u medijima i na Twitteru jer se juče nije oglašavao kada je postignut tužni rekord koji je dominirao u američkim udarnim vijestima.

Umjesto toga, Tramp je objavljivao niz kritika po svim pitanjima a, takođe je i prijetio zatvaranjem platformi društvenih medija koje optužuje da "utišavaju glasove konzervativaca".

Twitter je označio poruke u kojima je predsjednik naveo da će glasanje poštom na izborima u novembru dovesti do prevare i "namještenih izbora".

Ispod poruka Twitter je postavio link na kojima se navodi "Pronađite činjenice o glasovima putem pošte" i to je prvo ovakvo obavještenje od društvene mreže koja se već dugo odupire pozivima da cenzuriše američkog predsjednika.  

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije