Svijet

Tramp i Melanija se tajno vakcinisali u januaru u Bijeloj kući

Tramp i Melanija se tajno vakcinisali u januaru u Bijeloj kući
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Tramp i Melanija se tajno vakcinisali u januaru u Bijeloj kući

Bivši američki predsjednik Donald Tramp i njegova supruga Melanija, vakcinisali su se protiv korona virusa još u januaru ove godine u Bijeloj kući, potvrdio je Trampov savjetnik za CNN.

Nije poznato kojom su se vakcinom vakcinisali niti koliko su doza primili. Ova vijest je došla nakon što je Tramp na nedavnoj konferenciji Konzervativne političke akcije (CPAC), pozvao svoje pristalice da se vakcinišu rekavši da je vakcinacija veoma važna.

Ovakva vrsta Trampovog ohrabrenja je mnogima bila sumnjiva s obzirom na to da je on važio za osobu koja je za vrijeme svog mandata ćesto umanjivala opasnost virusa, ismijavala vakcinaciju, fizičku distancu i nošenje zaštitnih maski.

Sada je mnogo jasnije zbog čega je pozvao na vakcinaciju s obzirom na to da se i sam vakcinisao, ali daleko od očiju javnosti. Međutim, mediji su ranije izvještavali o tome da se Tramp neće vakcinisati sve dok medicinski tim Bijele kuće to ne preporuči.

Tada je zvaničnik kazao da Tramp i dalje prima koktel lijekova koji mu je pomogao u oporavku jer su on i prva dama početkom oktobra prošle godine bili pozitivni na korona virus.

Tramp je takođe na konferenciji CPAC-a naglasio da je zapravo njegova administracija zaslužna za razvoj vakcina i proces vakcinacije u SAD-u.

Međutim, moglo bi se reći da su te izjave u suprotnosti sa ranijim medijskim pisanjima da je njegov nasljednik Džo Bajden kazao da njegova od Trampove administracije nije naslijedila nikakav plan borbe protiv korona virusa i distribucije vakcina.

Takođe, Trampova odluka da se vakciniše u tajnosti je znatno drugačija od Bajdenove kada su on i potpredsjednica SAD-a Kamala Haris primili vakcinu protiv korona virusa uživo na televiziji, a na isto su pristali i bivši predsjednik SAD-a Barak Obama, Džordž Buš i Bil Klinton, a sve kako bi promovisali povjerenje javnosti u vakcine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije