Svijet

Pratite nas na Google news

U Njemačkoj rekordan broj preminulih od korone

U Njemačkoj rekordan broj preminulih od korone
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | U Njemačkoj rekordan broj preminulih od korone
Tanjug

BERLIN - U Njemačkoj je u posljednja 24 sata od posljedica korona virusa preminulo 410 osoba, najviše u jednom danu, a broj potvrđenih slučajeva povećan je za 18.633 - na 961.320, pokazuju današnji podaci Instituta za zarazne bolesti "Robert Koh".

Od početka pandemije ukupan broj smrtnih slučajeva je 14.771, a zaraženo je 961.320 osoba, prenosi Rojters.

Prije samo nedjelju dana broj preminulih na dnevnom nivou bio je oko 300, a 2. novembra kada je Njemačka uvela djelimičan "lokdaun" 49.

Za danas je najavljen sastanak 16 premijera i njemačke kancelarke Angele Merkel o restriktivnim mjerama tokom božićnih i novogodišnjih praznika.

Očekuje se da će savezne države produžiti takve mjere do 20. decembra pošto su one uspjele da prekinu uzlazni trend, ali nisu oborile brojke kada je riječ o novim i smrtnim slučajevima.

To znači da će barovi, restorani i druga mjesta za zabavu ostati zatvorena, dok će škole i prodavnice biti otvorene.

Takođe, nadležni planiraju da ograniče maksimalan broj ljudi koji mogu da se okupe na pet, ali ujedno i da dozvoli da se za Božić i Novu godinu okupi najviše 10 članova porodice ili prijatelja, navodi se u nacrtu prijedloga.

"Božić je porodični praznik. Nova godina više je zabava s prijateljima", rekao je bavarski premijer Markus Zeder televiziji ARD i dodao da će se danas razgovarati o mjerama koje se odnose na okupljanja za praznike.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije