Svijet

U bolnici žarište korone zbog božićnog kostima?

U bolnici žarište korone zbog božićnog kostima?
Foto: Pixabay/Ilustracija | U bolnici žarište korone zbog božićnog kostima?

SAN HOZE - Radnik bolnice obučen u kostim nasmijanog božićnog drveta crvenog nosa prošao je odjeljenjem u bolnici u San Hozeu na Božić, kako bi razveselio ljude, međutim, nekoliko dana kasnije na tom mjestu izbilo je žarište, pa se 44 ljudi inficirano virusom korona, a jedna osoba je preminula.

Bolničari istražuju da li je žarište nastalo zbog kostima koji je bio napunjen vazduhom i gdje su se možda zakačili patogeni virusa korona, pa su 44 medicinara bila pozitivna na testiranju između 27. decembra i 1. januara, prenio je Los Anđeles tajms.

"Ako je bilo izloženosti virusu, to je bilo potpuno nenamjerno, čist akcident, jer osoba koja je nosila kostim nije imala kovid simptome i samo je željela da podigne raspoloženje ljudima oko sebe u vrlo stresnom trenutku", rekla je Ajrin Čavez, potpredsjednik i menadžer Kajzer Permanente San Hoze medicinskog centra.

Ona je dodala da čitava situacija treba da nas sve podsjeti da je virus svuda oko nas i često bez simptoma, tako da, poručila je, svi moramo biti na oprezu.

"Više ne smijemo da dozvolimo kostime napunjene vazduhom u bolnici", rekla je ona.

San Francisko kronikls je danas izvijestio da je jedan njihov radnik, koji je najvjerovatnije zaražen u bolnici, preminuo od virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije