Svijet

U dva aviona iz Afrike zaražena 61 osoba

U dva aviona iz Afrike zaražena 61 osoba
Foto: UGC via AP | U dva aviona iz Afrike zaražena 61 osoba
Srna

AMSTERDAM - U dva aviona koja su stigla u Amsterdam iz Južnoafričke Republike na kovid je pozitivna 61 osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Iz Ministarstva su naveli da će danas biti izvedeni dodatni testovi kako bi se utvrdilo da li postoji infekcija nedavno otkrivenom varijantom omikron.

Oko 600 putnika stiglo je na amsterdamski aerodrom "Šiphol" na dva leta kompanije KLM, a zatim su se suočili sa satima kašnjenja i testiranja zbog zabrinutosti zbog nove varijante virusa.

Holandsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je rano danas da je 61 test bio pozitivan.

"Putnici sa pozitivnim rezultatom testa biće smješteni u izolaciju u hotelu u blizini aerodroma", saopštile su zdravstvene vlasti.

Kako su naveli, rezultati koji su pozitivni na kovid biće istraženi što je moguće prije kako bi se utvrdilo da li se radi o novom soju omikron.

Holandska vlada zabranila je juče vazdušni saobraćaj iz južne Afrike. Ministar zdravlja Hugo de Jonge utvrdio je da će putnici koji su već na putu za Holandiju morati da prođu testiranje i karantin po dolasku.

Putnici na dva leta, iz Kejptauna i Johanesburga, rekli su da su satima čekali na pisti.

Vlada Holandije juče je najavila noćno zatvaranje barova, restorana i većine prodavnica dok pokušava da obuzda rekordni talas slučajeva kovida koji preplavljuje njen zdravstveni sistem.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije