SP Qatar 2022.

Svijet

Ublažena stroga epidemiološka ograničenja u Pekingu

Ublažena stroga epidemiološka ograničenja u Pekingu
Foto: Tanjug/AP | Ublažena stroga epidemiološka ograničenja u Pekingu
Tanjug

PEKING - Prvi put poslije više od mjesec, danas su otvoreni restorani u većem dijelu Pekinga, a ublažavaju se i druga epidemiološka ograničenja, nakon što su vlasti, u okviru državne strategije nulte tolerancije na korona virus uspješno suzbile manju epidemiju kovida-19 u glavnom gradu Kine.

Muzejima, bioskopima i teretanama je dozvoljeno da rade sa 75 odsto kapaciteta, a dostavljači ponovo mogu da donose narudžbine direktno na vrata klijenata, umjesto da ih, kao do sada, ostavljaju na ulazu u stambena naselja, prenosi AP.

Povratak u skoro normalno stanje primjenjivaće se u gotovo cijelom Pekingu osim u jednom cijelom kvartu i dijelu drugog gdje epidemija još uvijek nije u potpunosti suzbijena.

Škole, koje su djelimično ponovo otvorene otvoriće vrata đacima od 13. juna, a zatim će isto učiniti i vrtići od 20. juna.

Vlasti 22-milionskog Pekinga su sprovele više ciklusa masovnog testiranja i naredile zatvaranje zgrada i stambenih kompleksa čim su otkriveni novi slučajevi infekcije korona virusom kako bi se zaustavila epidemija u kojoj je tokom šest nedjelja zaraženo oko 1.800 ljudi.

U posljednja 24 sata potvrđena su 24 nova slučaja kovida-19.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije