Svijet

Ublažene mjere u Italiji, odmah gužve na ulicama

Ublažene mjere u Italiji, odmah gužve na ulicama
Foto: Tanjug/AP | Ublažene mjere u Italiji, odmah gužve na ulicama

RIM - U Italiji je tokom vikenda zabilježen manji broj novozaraženih i preminulih od kovida-19, a u gradovima regija gdje su pred vikend anti-kovid mjere ublažene, kao u Milanu i Torinu, primhećene su gužve na ulicama i u prodavnicama, piše agencija Ansa.

Direktor Infektivnog odeljenja bolnice u Milanu dr Masimo Gali upozorava da je korona virus i dalje veoma prisutan i da je opasnost realna, te da blago poboljšanje epidemiološke situacije ne znači da se gradajni mogu vratiti ranijem načinu života.

Ministar za zdravstvo Roberto Speranca je potvrdio da će za predstojeće praznike, Božić i Novu godinu, na snazi biti policijski čas od 22 sata, da bi se spriječilo okupljanje ljudi.

A predsjednik vladinog naučno-tehničkog komiteta koje prati epidemiološku situaciju Agostino Mioco apeluje na građane da izbjegnu svako putovanje koje nije neophodno i da, ako planiraju da zajedno proslave praznike sa porodicom ili prijateljima, obavezno urade test na kovid-19, i da čak i u kućama, među članovima porodice, drže distancu i nose zaštitne maske.

Vladine anti-kovid mjere biće obnovljene 4. decembra, a mediji najavljuju da će se sastojati od zabrana i preporuka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije