Svijet

Pratite nas na Google news

Ublažene restrikcije u Moskvi

Ublažene restrikcije u Moskvi
Foto: Tanjug/AP | Ublažene restrikcije u Moskvi
Srna

MOSKVA - Stanovnici Moskve od danas mogu da izlaze iz svojih domova u šetnje prvi put poslije devet sedmica nakon djelimičnog ublažavanja mjera preduzetih zbog epidemije novog virusa korona.

Gradonačelnik Sergej Sobjanin obavijestio je prošle sedmice predsjednika Vladimira Putina da će ublažiti određene mjere u Moskvi, koja ima 12,7 miliona stanovnika, i da će se otvoriti brojne radnje.

Među firmama koje su morale da se zatvore krajem marta su bili saloni za prodaju automobila, saloni ljepote, obućarske radnje, knjižare i vešernice. Sada će svi ovi objekti biti otvoreni.

Građanima će biti dozvoljeno da izađu u šetnju tri puta sedmično u danima koji su određeni prema njihovim adresama. Mogu da izađu i na trčanje ili neki drugi oblik rekreacije, ali samo od 5.00 do 21.00 časova.

Biće otvoreni i tržni centri i većina parkova, ali će dječija igrališta i sportske zone u njima ostati zatvoreni.

U Rusiji se i dalje svakog dana bilježe hiljade novih slučajeva zaraze, ali je stopa infekcije značajno opala. U Moskvi je juče registrovano 2.595 novih slučajeva, dok ih je ranije bilo preko 6.000 dnevno.

Putin je upozorio da postoji rizik od izbijanja epidemije na jesen, ali je rekao da se ukupna situacija stabilizovala.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije