Svijet

Učenici starijih razreda u Kini ponovo u klupama

Učenici starijih razreda u Kini ponovo u klupama
Foto: Pixabay | Učenici starijih razreda u Kini ponovo u klupama

PEKING - Učenici starijih razreda u najvećim kineskim gradovima vraćaju se u klupe nakon pandemije virusa korona.

U Šangaju su u klupama učenici završnih razreda srednjih škola, dok je u Pekingu maturantima, takođe, dozvoljen povratak u škole radi pripreme za prijemne ispite na fakultete.

U Pekingu su i dalje na snazi snažne mjere, uključujući i to da sve pridošlice moraju da provedu dvije sedmice u karantinu.

Škole u drugim krajevima Kine otvorene su prije nekoliko sedmica. U Vuhanu, gdje se virus pojavio u decembru prošle godine, škole će biti otvorene 6. maja.

Kina je uglavnom uspjela da zaustavi širenje virusa korona.

Prema posljednjim podacima, od kraja prošle sedmice registrovano je 26 slučajeva zaraze, čime je broj zaraženih povećan na 82.830. Svi pacijenti su otpušteni iz bolnica u Vuhanu.

Međutim, i dalje postoji bojazan od mogućeg drugog talasa zaraze i mjere socijalne distance se striktno sprovode. Učenici moraju da nose rukavice i da budu na određenoj udaljenosti jedni od drugih.

Na društvenim mrežama objavljena je i fotografija učenika nižih razreda u školi u gradu Hangžu, gdje djeca na glavi imaju specijalne kape na kojima se sa obje strane nalazi parče kartona poput lenjira da bi ih podsjećalo da drže odstojanje od drugova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije