Svijet

Učitelji otpušteni jer nisu htjeli da nose maske

Učitelji otpušteni jer nisu htjeli da nose maske
Foto: Pixabay | Učitelji otpušteni jer nisu htjeli da nose maske
Tanjug

BEČ - Nekoliko austrijskih učitelja koji su uporno odbijali da nose maske za filtriranje čestica radi zaštite od širenja virusa korona otpušteni su, objavio je danas list Kronen Cajtung.

Takođe, u Švajcarskoj je kupcu koji je odbio da nosi masku zabranjen ulaz na pet godina u lanac supermarketa Migros, javlja Rojters.

Nastavnici iz okruga Frajštat, Feklabruk i gradu Velsu u gornjoj Austriji otpušteni su nakon što razgovori s nadležnima nisu uspjeli da riješe situaciju, navodi list.

Još troje učitelja iz Frajštata, Braunaua i Štajra, prihvatili su da nose maske i zadržali su svoja radna mjesta, navodi list.

Od 25. januara, Austrija je pooštrila svoja pravila uvodeći obavezno nošenje FFP2 maske - koje filtriraju čestice - tamo gdje su prethodno bile dozvoljene pamučne maske.

U Švajcarskoj, gdje je nošenje maski obavezno u zatvorenom, samoprozvani "pobunjenik protiv virusa korona" pokušao je da uđe u supermarket u Lucernu, a da nije nosio masku, javlja Rojters.

Više puta je odbio da nosi masku, a policija ga je na kraju uhapsila. Čovjeku, koji nije imenovan, takođe je zabranjen ulaz u radnje u vlasništvu kompanije Migros.

"Ako se kupac pokaže nerazumnim, postane nasilnik, prijeti i ometa poslovanje, Migros Lucern zadržava pravo da izda zabranu", rekao je portparol za švajcarski list.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije