Svijet

Pratite nas na Google news

Ukrajinski ljekari putuju u ispomoć Italiji

Ukrajinski ljekari putuju u ispomoć Italiji
Foto: N.N. | Ukrajinski ljekari putuju u ispomoć Italiji
Srna

KIJEV - Ukrajina je danas uputila u Italiju ljekare da bi pomogla italijanskim kolegama i stekli iskustvo na terenu u vezi sa virusom korona.

Tim od 20 ljekara, uključujući hirurge, neurohirurge, anesteziologe i medicinske sestre biće raspoređeni na dvije sedmice u regionu Marke, u centralnoj Italiji, rekao je italijanski ambasador u Ukrajini Davide la Čečilija agenciji Rojters.

"Nacionalna služba zdravlja u našoj zemlji je pod velikim pritikom. Potrebni su nam ljekari i drugi medicinski radnici i veoma smo sretni što nam je Ukrajina poslala pomoć", rekao je Čečilija na aerodromu u Kijevu.

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov najavio je da će Kijev narednih dana poslati Italiji dodatnu medicinsku pomoć i sredstva za dezinfekciju.

"Velika nam je čast što možemo da pomognemo Italiji u ovom teškom času. Znamo da mnogi Ukrajinci žive i rade u Italiji. Pomažući Italiji, pomažemo našim građanima", rekao je Avakov.

Šef ukrajinske medicinske misije neurohirurg Andrej Mirošničenko rekao da su se svi članovi tima dobrovoljno prijavili da pomognu Italiji.

"Kada se vrate kući moći će da liječe pacijenta i imaće iskustvo stečeno u praksi i znanje o ovoj bolesti", dodao je Mirošničenko.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije