Svijet

Velika potražnja za maskama živopisnih boja iz Berlina

Velika potražnja za maskama živopisnih boja iz Berlina
Foto: Pixabay/Ilustracija | Velika potražnja za maskama živopisnih boja iz Berlina

BERLIN - Usljed epidemije virusa korona, berlinska krojačnica "Ojerbah", koja postoji čitav vijek, preplavljena je porudžbinama za zaštitne maske živopisnih boja koje je nedavno počela da šije pošto je privremeno obustavila proizvodnju svojih poznatih leptir-mašni.

Ova firma, koja proizvodi i muške šalove i kravate, primila je 8.000 porudžbina za ručno pravljene maske, po cijeni od 18 evra po komadu.

Direktor Jan-Henrik Marija Šeper-Štuke kaže da je, kao ispomoć za svojih sedam krojačica, morao da zaposli još 20 drugih da bi udovoljio ogromnoj potražnji, kao i da preko interneta dnevno stigne 800 do 1.000 narudžbina za maske.

"Nemamo profit od proizvodnje maski, već samo želimo da pokrijemo svoje troškove. Jednostavno, ovo je vježba preživljavanja. Jedva čekamo da se vratimo proizvodnji kravata i leptir-mašni za vjenčanja i druge vesele povode", kaže on.

Kako prenosi Reuters, najveći dio internet porudžbina stiže iz Njemačke, Austrije i Švajcarske, a ima ih i iz udaljenih dijelova svijeta, kao što je Hong Kong.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije