Svijet

Virusom korona zaraženo 15 članova Kongresa SAD

Virusom korona zaraženo 15 članova Kongresa SAD
Foto: Arhiva | Virusom korona zaraženo 15 članova Kongresa SAD

VAŠINGTON - Najmanje 15 članova Predstavničkog doma i Senata Kongresa SAD, osam republikanaca i sedam demokrata, testirani su pozitivno na virus korona ili se pretpostavlja da su bili zaraženi, otkako je pandemija izbila ranije ove godine.

Posljednji među njima je kongresmen iz Ilinoisa, republikanac Rodni Dejvis, koji je saopštio da se testirao nakon što je u srijedu imao temperaturu.

"Ako ste napolju, u javnosti, pridržavajte se socijalnog distanciranja, a kada to ne možete, molim vas nosite masku", naveo je Dejvis u saopštenju.

Pozitivan na virus korona je i Raul Grijalva, demokrata iz Arizone, ali se, kako je naveo u saopštenju u subotu, osjeća dobro i nalazi se u samoizolaciji, prenosi Rojters.

On je rekao da je frustriran zbog odbijanja pojedinih poslanika republikanaca da nose maske, koje mogu da uspore širenje virusa korona.

U srijedu je i Lui Gomert, republikanac iz Teksasa, saopštio da je pozitivan na virus korona, ali da nema nikakve simptome.

Prethodno je i republikanac iz Virdžinije Morgan Grifit naveo da je pozitivan na virus korona, a republikanac iz Južne Karoline Tom Rajs objavio je sredinom juna na Facebooku da su on, njegova supruga i sin testirani pozitivno na virus korona.

Demokrata iz Virdžinije i bivši kandidat za potpredsjednika SAD Tim Kejn saopštio je sredinom maja da on i njegova supruga imaju antitijela na virus korona, a na testu za antitijela bio je pozitivan i senator Bob Kejsi, inače demokrata iz Pensilvanije.

Pozitivan na virus korona u aprilu je bio i republikanac sa Floride Nil Dan, a u martu demokrata iz Južne Karoline Džon Kaningem.

Republikanci iz Pensivlanije, Kentakija i Floride Majk Keli, Rend Pol i Mario Disa Balart su u martu saopštili da su pozitivni na virus korona.

U martu se takođe zarazio i demokrata iz Jute Ben Makadams, koji je bio hospitalizovan i potreban mu je bio kiseonik.

Nakon što je pušten iz bolnice, upozorio je da virus treba shvatiti ozbiljno.

"Ja sam mlad, imam 45 godina, zdrav sam, vježbam svakodnevno, a teško me je pogodilo", rekao je on za ABC.

U martu je i demokrata iz Njujorka Nidija Velaskez saopštila da joj je dijagnostikovan "pretpostavljeni slučaj virusa korona ", ali da nikada nije testirana.

Demokata iz Masačusetsa Set Multon (41) u martu je rekao da su on i njegova žena u samoizolaciji nakon što su imali simptome virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije