Svijet

Vuhan procjenu visokog rizika smanjio na srednji, za pet okruga niski rizik

Vuhan procjenu visokog rizika smanjio na srednji, za pet okruga niski rizik
Foto: Tanjug/AP | Vuhan procjenu visokog rizika smanjio na srednji, za pet okruga niski rizik

VUHAN - Vuhan je procjenu rizika za virus korona smanjio s "visokog rizika" na "srednji rizik", izjavio je lokalni zdravstveni funkcioner na konferenciji za novinare u petak.

Procjena rizika od virusa korona za pet okruga Sinzou, Huangpi, Điangsia, Caidian i Dongsiu dodatno je spuštena na "niski rizik", rekao je Liu Dongru, zamjenik šefa pokrajinske zdravstvene komisije, koji je rekao da je prenos epidemije virusa korona u Vuhanu, najteže pogođenom gradu, "u osnovi blokiran".

Vuhan je počev od 18. marta prijavio samo jedan novopotvrđeni slučaj virusa korona.

Nisu prijavljeni ni novi potvrđeni slučajevi COVID-19 u Hubeiju izvan Vuhana već 22 dana, a pacijenti u gradovima Huangang, Sianing, Enši, Sijan, Suizhou, Tijanmen i Shenongjia su otpušteni iz bolnice, rekao je Liu.

Prema kriterijima rizika definisanim u smjernici koju je izdalo Kinesko državno vijeće, gradovi, pokrajine i okruzi u kojima nisu potvrđeni novi slučajevi u posljednjih 14 dana kategorizovani su kao područja s niskim rizikom, ona s manje od 50 slučajeva ili ona s više od 50 slučajeva ali bez koncentrisane epidemije klasificikuju se kao područja srednjeg rizika, a ona s preko 50 slučajeva kao i koncentrisana epidemija klasifikuju se kao područja visokog rizika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije