Svijet

Pratite nas na Google news

Zadavio djevojku jer je mislio da ga je zarazila koronom

Zadavio djevojku jer je mislio da ga je zarazila koronom
Foto: Facebook | Zadavio djevojku jer je mislio da ga je zarazila koronom
N.N.

Stravično ubistvo potresa Italiju, evropsku državu najteže pogođenu epidemijom virusa korona. Doktorka Lorena Kvaranta (27) pronađena je zadavljena, a policiju je o smrti obavijestio njen dečko, Antonio de Pace, koji je navodno nazvao policiju i rekao: "Ubio sam je jer me je zarazila virusom korona", prenose britanski mediji.

Kada je policija stigla u njihov stan, pronašla je djevojku mrtvu, a De Pace je sjedio na podu s prerezanim venama na rukama.

Tužilaštvo otkriva da su medicinski tehničar De Pace i Kvaranta, prema preliminarnim testovima, bili negativni na virus korona i nazvali njegove tvrdnje "glupostima", navodi italijanska novinska agencija Adnkronos.

Kvaranta i De Pace radili su zajedno u bolnici u Mesini na Siciliji, gdje su s ostalim kolegama vodili svakodnevnu bitku s epidemijom.

De Pacea su odmah odvezli u bolnicu, gdje su mu njegove kolege spasile život. Nekoliko dana prije smrti Kvaranta je na Facebooku pisala o izazovima s kojima se susreće kao medicinska radnica u Italiji.

"Sada više nego ikada moramo da pokažemo odgovornost i želju za životom. Morate iskazati poštovanje prema sebi, vašoj porodici i zemlji", napisala je.

De Pace je nedavno na Facebooku odao počast svojoj djevojci napisavši kako je ponosan na nju i čestitao joj na sticanju ljekarske diplome.

"Nastavi da slijediš svoje snove, uvijek živi život kakav si zamišljala. Bravo. Čestitke na briljantnoj diplomi" napisao je prije samo desetak dana Antonio.

Broj smrtnih slučajeva u Italiji narastao je za više od 700 u srijedu, dok je jedan od visokih zvaničnika rekao da ljudi sve teže podnose socijalne restrikcije.

Agencija za civilnu zaštitu objavila je da je novih 727 smrtnih slučajeva povezano s COVID-19, a da je ukupan broj dosadašnjih smrtnih slučajeva skočio na 13.155, što je najveća brojka u svijetu.

Ukupan broj zaraženih, uključujući i one koji su se oporavili ili umrli, iznosi 110.574, što je dnevni porast od 4,5 posto, dok je u utorak porast iznosio četiri posto.

(thesun.co.uk)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije