Svijet

Zaražene će o kontaktima ispitivati vojska

Zaražene će o kontaktima ispitivati vojska
Foto: Tanjug/AP | Zaražene će o kontaktima ispitivati vojska

MELBURN - Australijska država Viktorija poslaće vojsku da ispita osobe koje su testirane pozitivno na virus korona, a koje se nisu odazvale na telefonske pozive, kako bi otpočela s praćenjem kontakata zaraženih, prenosi agencija Rojters.

U Australiji je u toku prethodnog dana zabilježeno šest novih smrtnih slučajeva od posljedica COVID-19, rekordan broj od početka pandemije.

Premijer Viktorije Danijel Endrjuz izjavio je da će pripadnici vojske biti poslati u domove osoba zaraženih koronom koje se nisu javile na telefon, kako bi ih ispitali o kontaktima.

Ukoliko ove osobe ne budu otvorile vrata, biće im napisana kazna, potvrdio je premijer.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Melburnu, australijska država Viktorija je uvela djelimične mjere karantina u trajanju od šest nedjelje, kao i obavezno nošenje maski.

U toku prethodna 24 sata, u Viktoriji je potvrđeno šest novih smrtnih slučajeva od posljedica COVID-19, najviše od početka pandemije. Svi smrtni slučajevi povezani su sa domovima za njegu starih, a u preko 40 ovakvih ustanova potvrđena je zaraza virusom korona.

Kako Rojters prenosi, na teritoriji čitave Australije u toku jučerašnjeg dana virus je potvrđen kod još oko 300 osoba.

Dva slučaja potvrđena su među Aboridžinima u Viktoriji, što izaziva zabrinutost vlasti, s obzirom na zdravstvene probleme među autohtonim stanovništvom.

U Australiji je do sada potvrđeno više od 13.300 slučajeva zaraze virusom korona, od čijih je posljedica preminulo 139 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije