Svijet

Pratite nas na Google news

Zbog sezonskog radnika oko 450 turista u karantinu

Zbog sezonskog radnika oko 450 turista u karantinu
Foto: Tanjug/AP | Zbog sezonskog radnika oko 450 turista u karantinu
Tanjug

ĐENOVA - Oko 450 turista je u izolaciji u jednom odmaralištu na sjeveru Sardinije, koje je stavljeno u karantin jer su potvrđeni slučajevi virusa korona, a dvije osobe pokušale su da pobjegnu iz tog mjesta.

Stotine gostiju turističkog mjesta Santo Stefano (Sveti Stefan) koje pripada arhipelagu La Madalena u izolaciji su od ponedjeljka uveče, prenijeli su italijanski mediji.

Kako se navodi, jedan od dva slučaja pozitivnih na virus korona u tom mjestu je sezonski radnik, odnosno muzičar, koji je sa simptomima smješten u bolnicu u gradu Sasari na Sardiniji.

Oko 450 turista u mjestu Santo Stefano može se kretati na tom području, ali nije im dozvoljen odlazak u druga mjesta.

Dvije osobe pokušale su da pobjegnu iz karantina, ali su ih karabinijeri spriječili prije nego što su stigle do aerodroma u Olbiji.

Nakon dva potvrđena slučaja virusa korona, na La Madaleni uvedena je obaveza korišćenja maske na ulicama centra od devet do 14, a ne samo od 18 do šest kako je predviđeno novim dekretom italijanske vlade.

Na Sardiniji je do sada potvrđeno 1.512 pozitivnih slučajeva na COVID-19, od kojih je 134 umrlo od posljedica tog virusa.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije