Svijet

Žena zaražena virusom korona u Rimu rodila zdravu bebu

Žena zaražena virusom korona u Rimu rodila zdravu bebu
Foto: Ilustracija | Žena zaražena virusom korona u Rimu rodila zdravu bebu

TRST - U poznatoj rimskoj bolnici "Gemelli" rođen je dječak, Noa, prva beba u Italiji koju je rodila majka zaražena sa korona virusom, novorođenče i majka su dobro, a bebi je odmah nakon rođenja urađen test na korona virus, koji je bio negativan, a drugi se će po protokolu, biti obavljen nakon nakon pet dana.

Ovo je važna vijest koja je u subotu sa radošću dočekana u Italiji, jer je majka zaražena Covid-19 i ima ima obostranu upalu pluća, pa je dilema bila da li će roditi zdravo dijete.

U bolnici "Gemelli" napravili su posebano odjeljenje za trudnice koje su zaražene korona virusom i za one koju su zdrave. A sve trudnice preventivno su testirane na Covid-19.

"Čini se da se žene koje se zaraze Covid-19 infekcijom u toku trudnoće ponašaju slično kao one pogođene drugim virusom. Takođe u većini slučajeva trudnice s infekcijom pokazuju blage simptome zaraze", izjavio je Profesor Antonio Lancone, direktor složene operativne jedinice za akušerstvo i akušersku patologiju Fondacije polikliničkog univerziteta Agostino Gemelli.

U Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front" u Beogradu u petak je trudnica iz Valjeva koja je zaražena novim korona virusom, rodila dječaka koji je dobio ocjenu 10. Majka i beba su dobro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije