Fudbal

David Silva pozitivan na virus korona

David Silva pozitivan na virus korona
Foto: Instagram/david21lva | David Silva pozitivan na virus korona

Španski klub Real Sosiedad objavio je da je na covid-19 pozitivan i David Silva.

Bivši dugogodišnji član Mančester Sitija bio je pozitivan na drugom testu nakon dolaska u Španiju nakon što je prvi test obavljen prije tri dana bio negativan.

"Tokom ovih prvih sati u San Sebastianu David Silva nije imao priliku pozdraviti svoje nove kolege. Igrač je već izolovan i u svakom je trenutku bio asimptomatičan. Slučaj je prijavljen nadležnim zdravstvenim tijelima," poručili su s Anoete.

Dan ranije klub je objavio i kako je Mikel Ojarzabal, takođe, pozitivan.

Ojarzabal je u nedjelju objavio da mora u samoizolaciju te da će propustiti utakmice Lige nacije sljedeći mjesec protiv Njemačke i Ukrajine.

Istovremeno, francuski fudbalski prvak PSŽ-a objavio je da su dva člana kluba u izolaciji zbog sumnje da su zaražena korona virusom.

PSŽ, poštujući ljekarsku tajnu, nije saopštio imena dvojice dotičnih igrača ali prema pisanju L'Equipea, to su argentinski fudbaleri Angel Di Maria i Leandro Paredes.

"Njihovo zdravstveno stanje je vrlo umirujuće i nalaze se pod odgovarajućem zdravstvenom protokolu," poručili su s Parka prinčeva. U L'Equipeu tvrde kako se u samoizolaciji nalazi i Mauro Ikardi, prenosi Hina.

Sva trojica bila su na kratkom odmoru na Ibica, koji se smatra jednim od žarišta novih infekcija korona virusom. PSŽ počinje novu sezonu u četvrtak 10. septembra gostovanjem kod Lensa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije