Fudbal

Gasperini imao koronu

Gasperini imao koronu
Foto: Arhiva | Gasperini imao koronu

Trener fudbalera Atalante Đan Pjero Gasperini saznao je da je bio zaražen virusom korona i to čak pred meč s Valensijom u Ligi šampiona, koji je igran 10. marta.

Bergamo je jedan od italijanskih gradova koje je najteže pogodila pandemija virusa korona. Mnogi navijači Atalante su se zarazili na utakmici protiv Valensije, koja je igrana na "San Siru" 19. februara. Revanš je potom odigran 10. marta u Španiji, a trener Gaseprini je otkrio da je tada i on bio zaražen virusom korona.

"Dan prije utakmice s Valensijom sam se osjećao loše. Još gore je bilo pred samu utakmicu. Ako pogledate slike, nisam izgledao dobro. To je bio 10. mart. Dvije noći kasnije nisam spavao dobro. Nisam imao groznicu, ali sam se tako osjećao", rekao je Gasperini i dodao: "Svaka dva minuta ispod mog prozora su prolazila ambulantna kola. Kao da sam bio u ratnoj zoni. Pitao sam se šta bi se desilo da odem u bolnicu, ali sam ubjeđivao sebe da ne mogu, da imam mnogo toga da uradim. Onda sam 14. marta odradio najteži trening u posljednjih nekoliko godina. Osjećao sam se sjajno."

Iskusni strateg priznao je da je u tom periodu izgubio čulo ukusa, što je jedan od simptoma virusa.

"Dan poslije pobjede nad Valensijom proslavljali smo uz šampanjac. Ja sam imao osjećaj kao vodu da pijem. Sva hrana mi je bila ukusa kao hljeb. Ipak, pošto nisam osjeća druge simptome, nisam testiran. Prije deset dana analiza krvi je potvrdila da sam imao kovid-19", kazao je on.

Podsjećamo, sezona u italijanskoj Seriji A će se nastaviti 20. juna.

(Sport klub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije