Fudbal

Pratite nas na Google news

Gvardiola dao milion evra za pomoć u borbi protiv korone

Gvardiola dao milion evra za pomoć u borbi protiv korone
Foto: N.N. | Gvardiola dao milion evra za pomoć u borbi protiv korone
Tanjug

Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola donirao je milion evra za nabavku medicinske opreme za borbu protiv virusa korona u svojoj zemlji, Španiji.

Bivši igrać Barselone i aktuelni menadžer engleske ekipe, Gvardiola je dao donaciju kampanji koju su pokrenuli fondacija Anhel Soler Daniel i Medicinski fakultet u Barseloni.

"Pep Gvardiola dao je donaciju od milion evra Fondaciji Anhel Soler Daniel za nabavku i isporuku zdravstvene opreme za rješavanje pandemije COVID-19", kaže se u saopštenju fakulteta.

"Donatorska kampanja koju je promovisao Medicinski fakultet u Barseloni i kojom se upravlja preko fondacije Angel Soler Daniel, ima za cilj prikupljanje medicinskog materijala i finansijskog doprinosa od kolegijalnih ljekara i opšte populacije, za kupovinu medicinske opreme i opreme koja trenutno nedostaje u domovima zdravlja u Kataloniji", stoji u saopštenju.

Kaže se i da će pomoći u finansiranju alternativne proizvodnje, putem 3D štampača i drugih metoda, respiratorima i ličnom zaštitnom opremom zdravstvenog osoblja.

Prije nego što je Gvardiola dao svoj doprinos, kampanja je za tri dana prikupila 33.000 evra.

Španija je, poslije Italije, zemlja koja je najgore pogođena bolešću u Evropi, sa 2.696 smrtnih slučajeva i gotovo 40.000 pozitivnih slučajeva.

Region Katalonije, odakle potiče Gvardiola, jedan je od najgore pogođenih dijelova zemlje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije