Fudbal

Milan testira igrače, čeka se povratak Ibrahimovića

Milan testira igrače, čeka se povratak Ibrahimovića
Foto: Tanjug/AP arhiva | Milan testira igrače, čeka se povratak Ibrahimovića

Fudbaleri Milan će, prema tvrdnjama italijanskih medija, u četvrtak nakon skoro dva mjeseca pauze zbog pandemije virusa korona nastaviti s treninzima.

Igrači i stručni štab u sredu prolaze medicinske preglede u milanskoj klinici "La Madonina" uoči nastavka fizičkih aktivnosti, prenosi agencija Anadolija.

Posjete igrača počele su u 8.30 sati, a trajaće do četvrtka, jer fudbaleri testove na klinici prolaze u grupama od sedam do osam igrača.

Trener Stefano Pioli i njegovi saradnici takođe će biti podvrgnuti testiranju, ali navodno su pregledi i testovi igrača mnogo temeljniji.

Svi fudbaleri proći će stres test, elektrokardiogram i biće im uzeti uzorci krvi prije nego što im se dozvoli da treniraju.

Igrači koji prođu testove od četvrtka će moći da nastave s treninzima u Milanelu, gdje će raditi u grupama na tri raspoloživa terena.

U početku će raditi kardio i treninge za sticanje fizičke spreme, a potom će krenuti i rad s loptom.

Zlatan Ibrahimović i Frank Kesi se još nisu vratili u Italiju, ali navodno Šveđanin je pristao da se vrati uprkos činjenici da se još uvijek ne zna tačan datum nastavaka Serije A.

Njih dvojica će po povratku u Italiju morati biti u samoizolaciji dvije nedjelje, pa se očekuje da će ubrzo stići u Milano.

Igrači koji su već obavili pretrage u "La Madonini" su Džek Bonaventura, Lukas Bilja i Leo Duarte.

Serija A je prekinuta 9. marta zbog globalne pandemije koronavirusa. Nakon 26 odigranih kola, u vođstvu na tabeli je Juventus sa 63 boda.

Italija je jedna od najpogođenijih zemalja svijeta pandemijom virusa korona.

Do sada je u toj zemlji potvrđeno 29.079 smrtnih slučajeva od COVID-19, dok je više od 211.000 ljudi bilo pozitivno na virus korona.

Uz to epicentar italijanske epidemije je regija Lombardija, čiji je glavni grad upravo Milano.

Od COVID-19 u svetu je umrlo više od 251.800 ljudi, a potvrđeno je preko 3.600.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 185 zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije