Fudbal

Predsjednik PSŽ-a: Igraćemo Ligu šampiona, ako treba i u inostranstvu

Predsjednik PSŽ-a: Igraćemo Ligu šampiona, ako treba i u inostranstvu
Foto: Facebook/PSG | Predsjednik PSŽ-a: Igraćemo Ligu šampiona, ako treba i u inostranstvu

Naser Al-Kelaifi, predsjednik Pari Sen-Žermena izjavio je danas, nakon odluke o prekidu sezone u francuskoj Ligi 1, da žele završiti takmičenje u Ligi šampiona, čak i ako to znači da će igrati u inostranstvu.

Vlada Francuske danas je saopštila da nijedan sportski događaj neće biti održan u toj zemlji barem do septembra zbog pandemije novog virusa korona. To znači da ne postoje šanse da se sezona Lige 1 privede kraju na terenu, tako da će rukovodstvo Lige profesionalnih fudbalera (LPF) morati da odlučiti da li će biti proglašen šampion, ko će predstavljati zemlju u evropskim kupovoma, kao i da li će biti ispadanja iz elite.

Postoji još komplikovanije pitanje, a tiče se PSŽ-a i Olimpik Liona koji su i dalje u Ligi šampiona, a to takmičenje bi se, prema najavi UEFA, moglo nastaviti u avgustu.

"Poštujemo odluku Vlade Francuske. U dogovoru s UEFA, namjeravamo da učestvujemo u posljednjoj fazi ovosezonske Lige šampiona u vrijeme i na mjestu gdje će se igrati. Ako nije moguće igrati u Francuskoj, igraćemo naše utakmice u inostranstvu s uvjerenjem da ćemo našim igračima i cijelom osoblju obezbijediti najbolje moguće zdravstvene uslove", rekao je Al Kelaifi za francuske medije.

Lion je u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona na domaćem terenu pobijedio Juventus rezultatom 1:0, a revanš koji se trebao igrati 17. marta je otkazan zbog globalne pandemije novog virusa korona. PSŽ je imao sreće da je uspio odigrati oba susreta osmine finala protiv Borusije Dortmund. Nakon poraza u Njemačkoj rezultatom 1:2, "sveci" su u revanšu pred praznim tribinama Parka prinčeva slavili s 2:0 i plasirali se u četvrtfinale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije