Fudbal

UEFA: Odluka o navijačima na Evropskom prvenstvu 20. aprila

UEFA: Odluka o navijačima na Evropskom prvenstvu 20. aprila
Foto: Ilustracija | UEFA: Odluka o navijačima na Evropskom prvenstvu 20. aprila

Unija evropskih fudbalskih asocijacija (Uefa) donijeće 20. aprila odluku o prisustvu navijača na utakmicama odgođenog Evropskog prvenstva u fudbalu, izjavio je predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin.

Iz evropske kuće fudbala ranije je saopšteno da će se 7. aprila odlučiti o formatu prisustva publike na takmičenju koje je prošle godine odgođeno zbog pandemije virusa korona.

Organizatori su ranije nagovijestili da planiraju da organizuju utakmice uz prisustvo broja navijača koji odgovara polovini kapaciteta svakog stadiona.

"Odredili smo 20. april kao rok za konačnu odluku o takmičenju", navodi se u Čeferinovoj izjavi koju je objavio portal "Daily Record".

Čeferin je istakao da bi idealan scenario bio da se igra na prvobitnih 12 stadiona, ali da će se, ukoliko to ne bude moguće, takmičenje održati u 10 ili 11 zemalja ukoliko jedan ili više stadiona ne bude mogao da ispuni tražene uslove, prenio je TASS.

"Imamo nekoliko scenarija, a možemo da garantujemo da je isključena opcija odigravanja bilo koje utakmice tokom prvenstva bez prisustva navijača", naglasio je Čeferin.

Evropsko prvenstvo u fudbalu biće održano od 11. juna do 11. jula i prvi put će se igrati u 12 evropskih gradova

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije