Fudbal

UEFA: Završiti prvenstva, odluka o baražu za EP 27. maja

UEFA: Završiti prvenstva, odluka o baražu za EP 27. maja
Foto: N.N. | UEFA: Završiti prvenstva, odluka o baražu za EP 27. maja

Preporuka Evropske fudbalske unije (UEFA) je da se poslije pandemije virusa korona prvenstva završe u postojećim formatima, ukoliko je to moguće, izjavio je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović nakon današnjeg video-sastanka.

"Sastanak je protekao u veoma konstruktivnoj atmosferi. UEFA prati razvoj situacije s virusom COVID-19 i svi savezi su dobili preporuku da se nacionalna takmičenja završe u postojećim formatima. Ukoliko to nije moguće, formati se mogu menjati u skladu s okolnostima, ali se ide ka tome da se okončaju i prvenstva i kup takmičenja u svim raspoloživim terminima", izjavio je Šurbatović za sajt FSS.

Što se tiče baraža za plasman na Evropsko prvenstvo, moguća su tri scenarija za odigravanje polufinalnih i finalnih utakmica: septembar i oktobar, oktobar i novembar, obje utakmice u novembru.

"Učesnici baraža bi trebalo da pošalju stvoj stav u UEFA, koja će konačnu odluku o terminima baraža doneti 27. maja na sednici Izvršnog odbora", kaže Šurbatović.

Rival Srbije, podsjetimo, biće selekcija Norveške. Pobjednik tog mjeca sastaće se sa boljim iz duela Škotska - Izrael.

Razgovarano je i o završetku evropskih klupskih takmičenja, pa se očekuje da se Liga šampiona i Liga Evrope nastave u avgustu. Predloženi termini za završnicu su 27. (Finale LE) i 29. avgust (finale LŠ).

"Važno je još istaći da su rokovi klubovima za licenciranje pomereni za mesec dana, dakle do 30. juna", rekao je Šurbatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije