Košarka

Njegoš Sikiraš, iz Madrida za Nezavisne: Ovdje je loše, poštujte pravila

Njegoš Sikiraš, iz Madrida za Nezavisne: Ovdje je loše, poštujte pravila
Foto: N.N. | Košarkaški reprezentativac BiH Njegoš Sikiraš (21)

Situacija u Španiji je jako loša, tako da želim stvarno da apelujem da ljudi u Bosni i Hercegovini situaciju u vezi s virusom korona shvate ozbiljno, da poštuju pravila i da ne izlaze iz stanova bez razloga, poručio je ovo iz Madrida, jednog od najvećih žarišta u Evropi, košarkaški reprezentativac BiH Njegoš Sikiraš (21).

Mladi Paljanin i član Fuenlabrade, ekipe koja se takmiči u elitnoj Endesa ligi, prije desetak dana pokušao je napustiti Španiju, ali zbog zatvaranja granica pojedinih zemalja, prije svega Srbije, preko koje je trebalo da se vrati kući, nije uspio u toj nakani, tako da sve vrijeme pandemije virusa korona boravi u zemlji koja je uz Italiju najveće žarište u Evropi. Situacija u Španiji se komplikuje iz dana u dan, sve je veći broj zaraženih i umrlih, a Sikiraš je za "Nezavisne" govorio kako provodi vrijeme u izolaciji daleko od svoji najbližih.

"Trenutno nema nikakve mogućnosti da se vratim dok se ovo ne smiri malo. Situacija je teška, posebno u Madridu, gdje se nalazim. Iskreno, straha za sebe nemam, što ne znači da se ne pridržavam pravila, ali za svoju porodicu i prijatelje i te kako imam", kaže talentovani košarkaš i evropski kadetski prvak sa BiH iz 2015. godine.

Sikiraš naglašava da se tamošnje stanovništvo uglavnom pridržava svih uputa od nadležnih, kao i da su kontrole na ulicama rigorozne.

"Ovdje je sve strogo pod kontrolom, nema izlaska na ulicu osim ako nije do marketa ili apoteke, obavezno se moraju nositi dokumenti sa sobom jer su kazne jako rigorozne - od 600 do 3.000 evra ako te policija uhvati da šetas ulicom", rekao je Sikiraš i dodao:

"Dane provodim gledajući TV, igrajući plejstejšn s prijateljima, te trenirajući koliko god je moguće u stanu. Svi su ovo jako ozbiljno shvatili, ne treba previše paničiti, ali treba poštovati pravila da se ovo što brže završi.

Za kraj je košarkaš Fuenlabrade istakao da on kao i svi njegovi saigrači nisu bili testirani te da se svi osjećaju dobro. Istakao je nadu da će se sve ovo brzo završiti, da će uskoro ponovo moći na teren, kao i da što prije vidi svoju porodicu.

"Španija je jedna od najboljih zemanja u svijetu što se tiče medicine, ali jako se teško bori s ovim virusom, a gdje smo tek mi, tako da je bolje da svi budemo strpljivi, koliko god je to moguće, i da provodimo vrijeme u kući sa svojim najbližim, jer neko u ovom trenutku nije u mogućnosti da bude", zaključio je sjajni Njegoš Sikiraš.

Podsjetimo, bh. košarkaš je 2017. godine postao član Fuenlabrade, a u međuvremenu je igrao još za ekipe Avila i Tormes. Ugovor sa španskim prvoligašem veže ga do 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije