Košarka

Pratite nas na Google news

Njemački košarkaš dobio otkaz zbog učešća na protestima u Berlinu

Njemački košarkaš dobio otkaz zbog učešća na protestima u Berlinu
Foto: FIBA | Njemački košarkaš dobio otkaz zbog učešća na protestima u Berlinu
Anadolija

Njemački košarkaš i član prvoligaša te zemlje Telekom Baskets Bona Jošiko Saibu dobio je otkaz, jer je tokom vikenda učestvovao na protestu protiv mjera za sprečavanje širenja lovid-19, koji je održan u glavnom gradu Berlinu.

Menadžer kluba Volfgang Vidlih izjavio je kako je 30-godišnji košarkaš učešćem na protestima "prekršio ugovor o radu", te da je zbog toga klub s njim raskinuo ugovor.

Vidlih je kazao kako klubovi u 1. košarkaškoj ligi Njemačke marljivo rade na razvijanju higijenskih koncepata za publiku za narednu sezonu kao i pravilima zaštite na radu za igrače.

Stoga, kako je rekao, Saibu ne može biti odgovoran za rizik od trajne infekcije koju bi izazvao ostalim igračima u timu ili igračima drugih timova.

U saopštenju na veb-stranici kluba navedeno je da je Saibu više puta na društvenim mrežama izrazio svoj stav prema epidemiji i virusu te prekršio zaštitne mjere primjenjujući to na protestu kojem je prisustvovao tokom vikenda.

Na protestu protiv mjera kovid-19 u Berlinu je učestvovalo više od 17.000 ljudi, demonstranti nisu nosili maske i nisu se pridržavali pravila fizičke distance.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije