Košarka

Pratite nas na Google news

Odlaže se Evrobasket za 2022?

Odlaže se Evrobasket za 2022?
Foto: N.N. | Odlaže se Evrobasket za 2022?
N.N.

Stojko Vranković, predstavnik Hrvatske u FIBA Evropi, govorio je o budućnosti košarke i pomjeranju takmičenja.

FIBA Evropa je održala sastanak u kojem se bavila održavanjem svojih takmičenja u doba virusa korona.

Odluka o evropskim takmičenjima je donesena, dok će se ona na višem nivou donijeti u četvrtak, kada bude zasjedao FIBA svijet.

"Poslije četiri sata razgovora doneseni su zaključci da se ove godine otkazuju sva takmičenja mlađih selekcija i svi turniru pod ingerencijom FIBA Evrope", rekao je Vranković za Index.

"Naravno da je bilo govora i o sljedećoj godini, koja će biti olimpijska. Igre bi trebalo da počnu 23. jula, a problem je činjenica što bi se mjesec dana prije toga morali održati kvalifikacioni turniri, a onda samo mjesec dana nakon Igara i Evrobasket. To je praktično nemoguće. Najprije, tako gust raspored nije normalan, mogao bi biti poguban za zdravlje igrača, kvalitet košarke, a nema šanse ni da će NBA liga pustiti svoje igrače na tri turnira u razmaku od tri mjeseca. NBA liga je nakon EP-a 2017. insistirala da se kontinentalni turniri ubuduće odigravaju na svake četiri godine, a ne svake dvije kao što je bilo do tada", kaže Vranković i ističe:

"Na sutrašnjoj sjednici saznaćemo kakva će biti budućnost Evrobasketa. Ovo još nije zvanično, ali najvjerovatnije će biti prebačen u 2022. Takva odluka jedino ima smisla".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije