Košarka

Pratite nas na Google news

Treneri stariji od 60 godina možda neće moći biti na klupi

Treneri stariji od 60 godina možda neće moći biti na klupi
Foto: Flickr | Treneri stariji od 60 godina možda neće moći biti na klupi
N.N.

Komesar NBA lige Adam Silver rekao je da postoji mogućnost da treneri koji imaju više od 60 godina ne budu na klupi tokom utakmica jer su u rizičnoj grupi zbog virusa korona, prenio je “ABC news.

Odlučeno je da se takmičenje, koje je prekinuto zbog pandemije virusa korona, nastavi 31. jula ali je dosta nepoznanica.

"Do sada smo naučili da su mladi ljudi najmanje podložni virusu, a oni iznad određenog starosnog doba najugroženiji. U NBA ligi postoje i ljudi, posebno treneri, koji su stariji i znamo da su oni najosjetljiviji. Zato ćemo morati da radimo kroz protokole, tako da, na primjer, neki treneri neće moći da budu na klupi. Možda će biti u svlačionici ili ispred, ali ne želimo da budu toliko blizu igračima kako bismo ih zaštitili”, rekao je Silver.

Njegove riječi su naišle na brojne reakcije, a trener Nju Orleansa Alvin Džentri, koji ima 65 godina, rekao je da to nema smisla i da na taj način ne može da vodi tim, a pita se i da li su sigurni da su svi mađi od 60 godina dobrog zdravlja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije