Tenis

ATP tur se nastavlja 14. avgusta turnirom u Vašingtonu

ATP tur se nastavlja 14. avgusta turnirom u Vašingtonu
Foto: atptour.com | ATP tur se nastavlja 14. avgusta turnirom u Vašingtonu, saopšteno je iz Asocijacije teniskih profesionalaca koja je objavila novi kalendar takmičenja za tenisere.

ATP tur se nastavlja 14. avgusta turnirom u Vašingtonu, saopšteno je iz Asocijacije teniskih profesionalaca koja je objavila novi kalendar takmičenja za tenisere.

Zbog pandemije virusa korona sva teniska takmičenja su zaustavljena u martu, a prema procjenama stručnjaka sezona bi trebalo da se nastavi 14. avgusta, naravno ukoliko se epidemiološka situacija ne pogorša.

Prema aktulenom kalendaru nakon Vašingtona teniseri bi trebalo da igraju Sinsinati masters, koji će se igrati u Njujorku (22. avgust), zatim US open (31. avgust), turnir u Kicbilu (8. septembar, serija 250), masterse u Madridu (13. septembar) i Rimu (20. septembar), te na Rolan Garosu u Parizu (27. septembar).

U saopštenju je navedeno da se razmatra mogućnost da se u kalendar uvrsti još nekoliko turnira iz serije 250 i 500, te da će sredinom jula biti objavljen kalendar za završnicu sezone.

Sa prestankom igranja turnira, 16. marta je zamrznuta i ATP rang – lista, tako da se uskoro očekuje i borba za bodove. Na prvom mjestu je srpski teniser Novak Đoković, a u top tri su i Španac Rafael Nadal i Austrijanac Dominik Tim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije