Tenis

"Čelnici Rolan garosa su ispali izdajice"

"Čelnici Rolan garosa su ispali izdajice"
Foto: Instagram | "Čelnici Rolan garosa su ispali izdajice"

Bivši australijski teniser Sem Grot govorio je o nepopularnoj odluci Rolan Garosa.

Čelnici Rolan Garosa riješili su da, bez konsultacija sa ostalim turnirima, svoj pomjere na 20. septembar, nedjelju dana poslije US opena.

Nekada 53. teniser planete oštro je kritikovao odluku Teniskog saveza Francuske i Rolan Garosa.

"Oni su pokušali da budu proaktivni, a u stvari su ispali izdajice. U principu, uopšte se nisu konsultovali sa igračima, ni sa ATP ni sa WTA, kao ni sa ostalim Gren slem turnirima. Oni su se jednostavno ubacili usred septembra, nedjelju dana poslije US opena, gdje se 'kose' sa veliki brojem ATP turnira, kao i sa Lejver kupom, sa kojim mnogi dobri igrači imaju ugovor o nastupanju", rekao je Grot za "Kanal 9".

Lejver kup počinje tokom prve nedjelje Rolan Garosa (25. septembra), a to može, pored ostalih, da bude veliki problem za Rafaela Nadala.

"Ako se igrači vrate na teren u tom periodu postojaće veliki sukob interesa. Kako će Rafael Nadal moći da igra na Rolan Garosu i da napadne 13. titulu na tom turniru ako je ugovorom obavezan da igra Lejver kup?", zapitao se Grot.

Trenutno je samo Rolan Garos promijenio datum održavanja, dok se još čeka odluka ostalih turnira, koji su isključivo kritikovali organizatore u Francuskoj.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije