Tenis

Direktor Australijan opena: Organizacija 10 puta teža nego 2021.

Direktor Australijan opena: Organizacija 10 puta teža nego 2021.
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Direktor Australijan opena: Organizacija 10 puta teža nego 2021.
Tanjug

Direktor Australijan opena Kreg Tili rekao je da je orgranizacija turnira 2022. godine deset puta teža nego godinu dana ranije, prenosi Rojters.

Kako se navodi, u Australiji je u ekspanziji omikron soj virusa korona, dok takmičari polako stižu u zemlju na turnire koji su priprema za Grend slem turnir.

Tokom prošlogodišnjeg turnira u Melburna 1.000 igrača i njihovih timova bili su dvije nedjelje u karantinu pred turnir, dok će sada oko 3.000 osoba slobodno šetati gradom ako budu imali negativan PCR test.

Svi koji se budu nalazili u Melburn parku moraće da budu vakcinisani ili da imaju posebne dozvole australijskog Ministarstva zdravlja.

To će svakako predstavljati izazov, ali će i priliku za Tenis Australiju da pokrije dio gubitaka koji su u 2021. godini dostigli 72,2 miliona američkih dolara.

Uprkos svim mjerama direktor turnira Kreg Tili očekuje da jedan dio učesnika bude pozitivan na testiranju, ali će, za razliku od prošle godine, bliski kontakti morati u izolaciju najviše sedam dana ili dok ne dostave negativan test.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije