Tenis

Izbačena sa turnira zbog kršenja pravila, a kritikovala Đokovića

Izbačena sa turnira zbog kršenja pravila, a kritikovala Đokovića
Foto: Wikipedia | Izbačena sa turnira zbog kršenja kovid pravila, a kritikovala Đokovića

Američka teniserka Danijele Kolins izbačena je sa turnira "World Team Tennis" u gradiću Vajt Sulfer Springs, u Zapadnoj Virdžiniji, zbog kršenja protokola o zaštiti od virusa COVID-19, saopštili su organizatori.

"Diskvalifikovali smo Kolinsovu jer je prekršila protokole i napustila kompleks. Protokoli su sastavljeni radi zaštite zdravlja i bezbjednosti igrača, trenera i osoblja koji su od najveće važnosti za WTT", izjavio je izvršni direktor Karlos Silva.

Organizatori nisu objavili detalje o načinu na koji je 51. teniserka svijeta i polufinalistkinja Australijen opena iz 2019. godine prekršila protokol.

Kolinsova je prošlog mjeseca kritikovala Novaka Đokovića nakon što je svjetski broj jedan rekao da bi bilo "nemoguće" igrati na ovogodišnjem US openu prema COVID-19 protokolima koje su predložili organizatori.

WTT je jedan od prvih profesionalnih sportskih događaja u SAD sa gledaocima, a svakog dana biće dozvoljeno prisustvo 500 navijača na centralnom terenu koji ima kapacitet od 2.500 mjesta.

Na turniru će između ostalih učestvovati i Venus Vilijams, Sofija Kenin, Sloun Stivens, braća Bob i Majkl Brajan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije