Tenis

Nadal: Đoković je pogriješio sa Adria turom, ali greške su normalne

Nadal: Đoković je pogriješio sa Adria turom, ali greške su normalne
Foto: Wikimedia/arhiva | Nadal: Đoković je pogriješio sa Adria turom, ali greške su normalne

Španski teniser Rafael Nadal prvi put je govorio o situaciji kroz koju je prošao srpski as Novak Đoković koji se našao na meti kritika zbog organizacije Adria turnira tokom pandemije virusa korona.

Nakon turnira u Beogradu, turnir u Zadru je prekinut kada je objavljeno da je Grigor Dimitrov pozitivan na kovid-19. Kasnije je utvrđeno da još nekoliko osoba ima koronu a među njima su bili Novak i njegova supruga Jelena.

Nadal, koji je odustao od US opena, je prilikom jedne onlajn-konferencije dobio pitanje o prvom teniseru svijeta.

"Mislim da većina igrača svijetu i ljudima želi samo najbolje. Naravno da je bila greška organizovati turnir u Srbiji i Hrvatskoj, ali greške su normalne kada se suočavate sa situacijom sa kojom se nikada ranije niste suočili", izjavio je Nadal, a prenio B92.

Nadal vjeruje da će Adria tur poslužiti kao primjer iz kojeg će teniski svijet nešto naučiti.

"Igrači moraju da donose odluke i ja ne kažem da su moje ispravne. Svaka odluka može da bude pogrešna ili ispravna. Nalazimo se u nepredvidivoj situaciji. Stvarno se nadam da će ljudi naučiti na primjeru Adria tura i da ćemo nastaviti dalje na najispravniji mogući način", dodao je Nadal.

Ponovio je i razlog zbog kojeg se odlučio da odustane od US opena, koji bi trebalo da počne 31. avgusta u Njujorku.

"Srce mi kaže da sada nije trenutak za duga međunarodna putovanja, kada ne znamo šta može, a šta ne može da se desi. Moja odluka je da ostanem kod kuće u Majorki gdje je situacija sa virusom korona dobra, gdje djeluje da je sve pod kontrolom, i da sačekam neku narednu priliku", rekao je Španac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije