Tenis

Nadal i Mari potvrdili učešće u virtualnom teniskom turniru

Nadal i Mari potvrdili učešće u virtualnom teniskom turniru
Foto: N.N. | Nadal i Mari potvrdili učešće u virtualnom teniskom turniru

Rafael Nadal i Andi Mari su među 12 tenisera koji su potvrdili da će ovog mjeseca učestvovati u virtualnom teniskom turniru Madrid Open.

Na spisku su između ostalih David Gofin, Džon Izner, Karen Kašanov, Eugenie Bouchard, Kristina Mladenović i Kiki Bertens. Svi oni će iz svojih domova učestvovati u internetskom takmičenju od 27. do 30. aprila, za koje se očekuje da će biti uživo emitovano na TV i kanalima društvenih medija.

"Ova inicijativa je zanimljiva i donijeće malo nadmetanja našem sportu. Radujem se što ću moći da izazovem svoje kolege i pokažem svoje znanje ljubiteljima tenisa širom svijeta", rekao je Kašanov.

Biće podijeljeno po 150.000 evra nagradnog fonda i za muški i za ženski događaj. Pobjednici će potom odlučiti koji iznos žele donirati teniserima i teniserkama koji su teško finansijski pogođeni u periodu bez odigravanja turnira.

Dodatnih 50.000 evra biće donirano za smanjenje uticaja globalne pandemije novog korona virusa na društvo.

Očekuje se da će se u obje konkurencije u žrijebu naći po 16 učesnika. Madrid Open bio je jedan od više od 30 profesionalnih turnira koji su otkazani ili odgođeni zbog globalne pandemije virusa korona. Trebalo je da bude igran od 1. do 10. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije