Tenis

Produžena suspenzija teniskih turnira do kraja jula

Produžena suspenzija teniskih turnira do kraja jula
Foto: Pixabay | Produžena suspenzija teniskih turnira do kraja jula

Profesionalni teniski turniri zbog globalne pandemije novog virusa korona neće se igrati barem krajem jula, saopštili su u petak iz Asocijacije profesionalnih tenisera (ATP) i Ženske teniske asocijacije (WTA) čime je ukupan broj otkazanih takmičenja prešao broj 40.

Osim ATP-a i WTA-a i Međunarodna teniska federacija (ITF) saopštila je kako će njeni turniri biti u stanju "mirovanja" u istom periodu, uključujući i turnire u mlađim kategorijama, te za igrače u invalidskim kolicima.

Očekuje se da će novi kalendar takmičenja biti poznat za mjesec dana. Teniski turniri bili su već suspendovani najmanje do 13. jula, a ta odluka je bila objavljena 1. aprila, istog dana kada je All England Club saopštio da će otkazati Vimbldon prvi put u posljednjih 75 godina.

Time je Vimbldon postao prvi Grend slem turnir ove sezone koji je otkazan zbog pandemije COVID-19. Početak Roland Garosa odgođen je s kraja maja na kraj septembra. Očekuje se da će US Open donijeti odluku o svom statusu za ovu godinu u junu.

Odlukom objavljenom danas iz teniskog kalendara izbrisano je više od deset događaja.

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) 11. marta je zbog širenja virusa korona proglasila "globalnu pandemiju". Takođe, SZO je uz Evropu epicentrom pandemije virusa korona, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Vuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije