Tenis

Teniseri oklijevaju da se vakcinišu

Teniseri oklijevaju da se vakcinišu
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Teniseri oklijevaju da se vakcinišu

Anketa o vakcinaciji među teniserima donijela je interesantne odgovore.

Kako trenutno stvari stoje, poslije više od godinu dana pandemija virusa korona i dalje traje, ali kao rješenje dobili smo vakcinaciju.

Ipak, nisu svi baš objeručke prihvatili vakcinu kao rješenje, pogotovo među teniserima i teniserkama, gdje su uglavnom bili oprezni tokom davanja izjava i objašnjavali zbog čega se nisu vakcinisali.

"Razmišljala sam da se vaknicinišem, ali su mi prijatelji rekli da bi bilo pametnije da malo sačekam jer i dalje postoje nuspojave od vakcina. Da budem iskrena, ne znam šta da kažem, za nekoliko nedjelja ću donijeti odluku", rekla je Elina Svitolina.

Andrej Rubljov je rekao da bi prije izabrao da se ne vakciniše, ako postoji šansa za tako nešto:

"Da budem iskren, ne želim da se vakcinišem. Mislim da su se neki igrač već vakcinisali, ali nisam siguran. Stvarno ne znam šta da kažem. Ako mogu da biram da ne budem vakcinisan uopšte, to bih i izabrao. Nemam neki poseban razlog za to, nisam primao nikakvu vakcinu još otkako sam bio dijete i nisam nikada imao problema sa zdravljem. Ne znam, vidjećemo", rekao je Rubljov.

Arina Sabalenka je na sličan način odgovorila.

"Ovo je teško pitanje. Ne vjerujem u vakcine koje su nam dostupne. Ne želim sada da se vakcinišem i ne želim da se moja porodica vakciniše. Razmisliću dobro o svemu. Ako budem primorana da se vakcinišem, onda ću primiti vakcinu jer se naš život sastoji iz putovanja. Morala bih prvo da se konsultujem sa doktorom jer postoji dva tipa vakcina i tako ćemo odlučiti koja je bolja za mene", kaže Sabalenka.

Naomi Osaka je, ipak, drugačijeg mišljenja:

"Vakcinisaću se sigurno. Bilo kojom vakcinom i bilo kada, čim na mene dođe red", rekla je Naomi Osaka.

Dijego Švarcman je prvo izjavio da neće primiti vakcinu i da njegova porodica ne voli vakcine pa se ni oni neće vakcinisati, a onda se oglasio putem svog Twittera rekavši da mu engleski nije jača strana i dodao:

"Zdravo svima, želim da razjasnim nešto. Kada me je Ben Rotenberg pitao o vakcinaciji pričali smo na engleskom jeziku i to nije moja jača strana... Vakcinisaću se kada dođe red na mene, ali se sigurno neću vakcinisati prije moje porodice, kao i prije ljudi kojima je vakcina neophodna. Moj engleski nije bio jasan", objasnio je Dijego Švarcman.

(B92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije