Zimski sportovi

Predstojeće sezone bez skijanja u SAD i Kanadi

Predstojeće sezone bez skijanja u SAD i Kanadi
Foto: Tanjug/AP | Ove sezone bez skijanja u SAD i Kanadi

Međunarodna skijaška federacija saopštila je danas da predstojeće sezone neće biti tradicionalnih skijaških trka u Sjevernoj Americi zbog pandemije virusa korona.

Kako je precizirano, skijaši će se u Sjevernu Ameriku vratiti u sezoni 2021/22 a ove će trke biti 'preseljenje' na druge lokacije.

Tako će deset trka, koje su bile na programu od 29. novembra do 6. decembra u SAD i Kanadi, biti prebačene u Val d'Izer i Kurševel u Francuskoj i Sent Moric u Švajcarskoj.

Međunarodna skijaška federacija se na ovaj potez odlučila poslije konsultacija sa nacionalnim federacijama SAD i Kanade, odnosno organizatorima trka. Zajednički je zaključak da zbog krize sa pandemijom virusa korona nije moguće garantovati bezbjednost učesnicima i brojnim navijačima.

U ženskoj konkurenciji otkazane su trke slaloma i veleslaloma u Kilingtonu 28. i 29. novembra i brze discipline (spust, super G) u Lejk Luisu između 1. i 6. decembra.

Skijaši su ostali bez brzih disciplina u Lejk Luisa (25-29. novembar), kao i tehničkih i brzih disciplina u Vejlu i Briver Kriku od 1. do 6. decembra.

Sezona bi trebalo da počne 25. oktobra u austrijskom Zeldenu.

(Sport klub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije