Kosovo i Metohija 2023

Srbi uhapšeni na Kosovu ostaju u pritvoru još dva mjeseca

BEOGRAD - Apelacioni sud na Kosovu i Metohiji potvrdio je odluku Osnovnog suda u Prištini o produženju pritvora za dva mjeseca trojici Srba - Vladimiru Toliću, Blagoju Spasojeviću i Dušanu Maksimoviću, koji su uhapšeni nakon sukoba u Banjskoj, rekao je advokat Miloš Delević.

Iguman manastira Devina Voda protjeran sa Kosova i Metohije

BEOGRAD - Eparhija raško-prizrenska izražava najoštriji protest zbog toga što je prištinska policija, bez ikakvog obrazloženja, po hitnoj proceduri, deportovala protosinđela Fotija, igumana manastira Devina Voda kod Zvečana, u Sjevernu Makedoniju.

U toku pretresi na Kosovu, uhapšen Srbin

Kosovska policija privela je M. M. iz Leposavića kojem su pretresli kuću.

Petković: Kurti želi rat na celom Balkanu

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da (premijer samoproglašenog Kosova) Aljbin Kurti "želi rat na celom Balkanu" i pozvao međunarodnu zajednicu da ga urazumi, ističući da srpskom narodu više nije ostalo prostora za povlačenje.

Eskobar traži oslobađanje kosovskih specijalaca uhapšenih u centralnoj Srbiji

Kosovska Vlada treba da ukine zabranu uvoza robe iz Srbije i zabranu prelaska vozila iz Srbije preko admisnistarivne linije sa Kosovom, izjavio je specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar na onlajn brifingu za novinare.

Sirene u Kosovskoj Mitrovici, uhapšen još jedan Srbin (FOTO/VIDEO)

U Kosovskoj Mitrovici su se oko podneva oglasile sirene.

Eskobar postavio ultimatum Kurtiju

PRIŠTINA - Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ima dva dana da odgovori na zahtjeve EU i SAD.

Noć na sjeveru KiM protekla mirno, Srbi se i dalje okupljaju ispred zgrada opština

ZVEČAN - Noć na sjeveru Kosova i Metohije protekla je mirno, a Srbi se dalje okupljaju ispred zgrada opština u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku.

Na sjeveru Kosova sve paralisano

ZVEČAN - Građani i zaposleni u Privremenom organu i opštini Zvečan, Leposavić i Zubin Potok, koji od prošlog ponedjeljka ispred opštinskih zgrada svakodnevno dežuraju, pa i noću, traže da se specijalci ROSU povuku sa sjevera Kosova i da novoizabrani albanski gradonačelnici na izborima koje su Srbi bojkotovali ne ulaze u zgrade opština.

Turska se oglasila o KiM: Počeli smo sa raspoređivanjem specijalaca

Tursko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je počelo sa raspoređivanjem specijalaca na Kosovu i Metohiji.

Predstavljen prijedlog plana za smirivanje situacije na sjeveru Kosova i Metohije

BEČ - Predsedavajući OEBS-a Bujar Osmani objavio je danas prijedlog plana u devet tačaka za deeskalaciju i normalizaciju situacije na sjeveru Kosova i Metohije.

EU: Hitno treba vratiti mir na sjever Kosova i Metohije

BRISEL - EU saopštila je da hitno treba vratiti mir na sjeveru Kosova i Metohije i da je spremna da sprovede odlučne mjere, te upozorila da će neuspjeh deeskalacije tenzija dovesti do negativnih posljedica.

Vučić: Svi znaju ko je kriv, ali mi od toga nemamo ništa

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je povodom situacije na KiM da svi na Zapadu znaju da su Priština i Kurti krivi za eskalaciju, ali da "mi od toga nemamo ništa".

Sedmi dan krize na sjeveru KiM: Lajčak i Eskobar dolaze u Beograd i Prištinu

Sedmi dan krize na sjeveru Kosova i Metohije kada su specijalci policije zauzeli objekte lokalnih samouprava.

Rama: Srbi treba da se vrate u institucije na KiM, Priština da raspiše nove izbore

TIRANA - Premijer Albanije Edi Rama rekao je danas da Srbi treba da se vrate u institucije na KiM i da Priština treba da raspiše nove izbore.